COR SCG

L’any 1998, un grup de directius, socis i sòcies, pares i mares d’alumnes de l’escola de música, familiars i amics, van decidir reunir-se per a cantar unes nadales en el concert de Nadal sota la direcció de Gemma García Cebrián, música de l’Agrupació Musical Santa Cecília del Grau. Esta idea va continuar i el cor va seguir cantant any rere any en cada concert de Nadal. La Directiva va voler consolidar i donar continuïtat a la formació coral i, per això, va decidir convertir-la en una agrupació permanent, amb assajos setmanals i amb més actuacions a banda de la de Nadal.

Així, al febrer de 2006 es va celebrar el primer assaig d’esta nova agrupació, amb  Eva M. Fayos Blanes i Joaquín Calatayud Llobregat, tots dos músics de l’agrupació, que es van encarregar conjuntament de la direcció. De seguida es van posar a treballar i van invitar tots els socis, sòcies i simpatitzants de la societat musical a formar part del cor. Esta iniciativa va tindre una excel·lent acollida que, a més, va atraure nous socis.

En molt poc de temps es va consolidar un magnífic grup humà, que amb moltíssima il·lusió, esforç i ganes de treballar per la música van fer que el cor tinguera un futur prometedor.

Transitòriament, l’any 2010, va assumir la direcció Julia Ruiz Castell, a la qual va seguir de nou Eva M. Fayos fins al 2014. A partir d’eixe any, fins a l’estiu de 2022, han dirigit el cor María Cuenca Juan i Daniel Monteagudo García. Des de setembre de 2022 és directora del cor Miriam Núñez Chapi.

Al llarg de tots estos anys la coral ha participat en innombrables trobades, cicles i concerts. La primera actuació va ser el concert de clausura de la Setmana Cultural de la nostra agrupació al juny de 2006. Des d’eixe moment ha realitzat actuacions en la setmana de festes de Santa Cecília i en Nadal, on ha compartit el protagonisme amb la banda titular i la juvenil. 

Cal destacar la seua participació en cicles d’intercanvi de corals a Natzaret, Picanya, Patraix i Benimaclet, així com la participació durant diversos anys en el Festival África Grita i el concert que va oferir al Palau de la Música al setembre de 2014. També ha sigut invitat a cantar en diverses trobades corals a Alfara de la Baronia i a Borriana, i ha participat en el Programa d’activitats comarcals amb un concert en els Jardins d’Eivissa, en el Dia Internacional de la Música de 2016. A més, organitza des de fa uns anys el festival de cors en què participen amb altres corals amigues.

Actualment, la coral està formada per 24 components als quals s’unix ocasionalment el pianista i algun membre més de la banda titular. Els assajos es realitzen cada dimarts de 19:30 a 20:30 i divendres de 19:30 a 21:30 en el local d’assajos de Méndez Núñez.