COR SCG

L’any 1998, un grup de directius, socis, pares d’alumnes de l’Escola de Música, familiars i amics, van decidir reunir-se per a cantar unes nadales en el Concert de Nadal sota la direcció de Gemma García Cebrián, músic de l’Agrupació M. Santa Cecília del Grau. Esta idea va continuar i el cor va continuar cantant any rere any en cada concert de Nadal. La Directiva va voler consolidar i donar continuïtat a la formació coral, i va decidir que esta fóra una formació permanent, amb assajos setmanals i amb més actuacions a banda de la de Nadal.

Al febrer de 2006 es va celebrar el primer assaig d’esta nova iniciativa, encarregant-se conjuntament de la direcció Eva Mª Fayos Blanes i Joaquín Calatayud Llobregat, ambdós músics de l’Agrupació. De seguida es van posar a treballar, invitant tots els socis i simpatitzants de la Societat a formar part del cor. Açò va tindre una excel·lent acollida que a més va atraure a nous socis.

En molt poc de temps, es va consolidar un magnífic grup humà, on la seua il·lusió , el seu esforç i les ganes de treballar per la música, van fer que el cor tinguera un futur prometedor.

Transitòriament, l’any 2010, va assumir la direcció Julia Ruiz Castell, continuant amb esta labor Eva Mª Fayos Blanes en els anys següents. Des de l’any 2014, la seua directora és María Conca Juan.

La primera actuació de la coral va ser el concert de Clausura de la Setmana Cultural de la nostra agrupació al juny de 2006. Des d’eixe moment ha realitzat actuacions en la setmana de festes de Santa Cecília, i en Nadal, compartint protagonisme amb la banda titular i la juvenil. A destacar la seua participació en cicles d’Intercanvi de Corals a Natzaret, Picanya, Patraix i Benimaclet, la seua participació durant diversos anys en el festival “África Grita” i el concert en el Palau de la Música al setembre de 2014. També ha sigut invitat a cantar en diverses trobades corals, a Alfara de la Baronia, i Borriana, i ha participat en el programa d’Activitats Comarcals, donant un concert en els Jardins d’Eivissa, en el Dia Internacional de la Música del 2016, a més, organitza des de fa tres anys el festival de cors en què participen amb altres corals amigues.

Actualment, la Coral està formada per 55 components a què s’unix ocasionalment el pianista i algun membre més de la banda titular. Els assajos es realitzen cada dimarts de 19:30 a 20:30 i divendres de 19:30 a 21:30 en el local d’assajos de la A. M. Santa Cecília del Grau.