Director de la banda simfònica

ADRIÀ SÁNCHEZ CASTELLÓ

És natural de Burjassot i es va titular com a professor de saxòfon pel Conservatori Superior de Música de Navarra. A més d’un màster universitari en Desenvolupament de les Capacitats Musicals,  compta amb un altre en Gestió de Projectes i Espais Culturals, així com el de professor d’Educació Secundària. Ha ampliat la seua formació amb mestres de la categoria de Ferrer Ferran, José R. Pascual-Vilaplana, Enrique García Asensio, Josep Vicent Egea, Mercedes Padilla, Kevin Sedatole, James Barnes, Jan Cober, Evan Feldman, Thomas Doss o Philip Sparke.

Ha guanyat diversos premis amb la Banda Juvenil de Santa Cecília de Xelva, ha dirigit la Banda Simfònica de la Casa de la Comunitat Valenciana a Navarra i la Banda Juvenil Unió Musical de Serra. També ha estat invitat per altres formacions, com l’Agrupació Musical Los Silos de Burjassot, el Centre Artístic Musical de Montcada, la Banda de Música de Campanar, la Banda de Música Barri de Malilla, l’Associació Musical Verge del Remei de Petrer i el Valencia Youth Wind Ensemble.

Durant estos anys ha estrenat les obres Arcadi el Kadir, de Saül Gómez; A la lluna de Navarra, de Hugo Chinesta; Sea Winds, de Frank J. Cogollos; Les aventures de Tom Sawyer, d’Álvaro Cámara; Uxama, de Carlos Núñez, o European Overture de Javier Pérez Garrido. Té el privilegi d’haver rebut les dedicatòries de Raül Domènech  en So Good i de Frank J. Cogollos en Benaxuay.

Com a saxofonista tenor va formar part durant més de tres anys de la Banda Municipal de Pamplona i també ha col·laborat en innombrables bandes de la Comunitat Valenciana i en formacions com Quatre en Ú, Orsacova, l’Orquestra Simfònica de Navarra, l’Orquestra Sinfonietta Academica i l’Orquestra del Conservatori Superior de Navarra.

Com a docent, compta amb una àmplia experiència de 20 anys com a professor de saxòfon, llenguatge musical i conjunt instrumental en diverses escoles de música i conservatoris. Actualment, a més de la seua tasca com a director de la nostra banda titular des de setembre de 2019, és director de l’Escola de Música Santa Cecília del Grau i de l’Escola Comarcal de Música Alto Turia, i també impartix classes en l’Escola de Música Los Silos de Burjassot i Rubato de Sant Antoni de Benaixeve.