Història de la banda

La banda de Santa Cecília del Grau es va fundar en 1980 amb el nom d’Agrupació Musical Falla Isaac Peral- Méndez Núñez, però no va ser fins a febrer de 1981 quan va realitzar la seua primera actuació oficial.

Durant els primers anys van ser directors de la banda Vicente Gimeno, Vicente Benavent, Pedro García Payán i Elías Roger García, entre d’altres.

Al gener de 1993 va ser nomenat director de la banda i de l’escola de música, Vicente Giner Gil, qui va desenvolupar una gran labor que va acabar desembocant en la creació de la banda juvenil. De setembre de 1996 a desembre de 2000 va agafar la batuta Salvador Rojo Gamón i, posteriorment, fins a juliol de 2002, el director titular va ser José J. Ricart Fons.

De setembre de 2002 fins a agost de 2006,  Vicente Giner Gil va tornar a ser el director de l’Agrupació i, a partir de setembre de 2006, va agafar el relleu Joan F. Miquel Zanón, qui va dirigir la banda fins a juliol de 2016. Fins al dia de hui s’han anat succeint en el càrrec la directora Vivian Gutiérrez Abreu i els directors José Luis Peris Cordellat i Borja Zanón González.

Actualment la batuta de la nostra banda titular està a càrrec d’Adrià Sánchez Castelló i compta amb 70 músics i músiques.

Durant els més de 40 anys de vida de la banda titular, esta ha participat en innombrables actes i campanyes organitzades per diferents entitats, com la Diputació de València (Retrobem la nostra música, Excel·lent), l’Ajuntament de València (Festival de Bandes del Marítim, Cultura als Barris), la FSMCV (Concerts d’intercanvi), diversos cicles de concerts en la pèrgola de la Marina de València, entre d’altres. També ha participat en el cicle Música a la Mar organitzat pel Palau de la Música de València i ha col·laborat en projectes solidaris, com el concert Solidariarte en 2017, a favor de les persones refugiades.

Ha actuat igualment en festivals de bandes de música tant nacionals com fora de les nostres fronteres: Andratx (Mallorca) en 2002,  Bernau (Alemanya) en 2005, Landemonti Saint-Brevin (França) en 2007, Disneyland París en 2018, Sant Antoni de Portmany (Eivissa) en 2022, entre d’altres.

A més dels tradicionals concerts que oferix en les festes de Santa Cecilia i Nadal, també participa habitualment en diferents festivitats de la ciutat com en les cercaviles de Falles, Setmana Santa, Corpus o festes de moros i cristians.

En 2021 grava el seu primer CD amb Adrià Sánchez com a director musical. A més, este mateix octubre de 2022 s’ha alçat amb un primer premi i menció d’honor en el Certamen de Bandes de la Diputació de València celebrat a Llíria.

Els assajos es duen a terme tots els dimarts, de 20 h a 22 h, i els divendres, de 22 h a 24 h en el local de Méndez Núñez.